14 Ağustos 2009 Cuma

Dalyan Köfte Tarifi

Malzemeleri: • 500 Gr. Kıyma• 1 Adet rendelenmiş kuru soğan• 1 Adet yumurta• 1 Fincan robottan çekilmiş bayat ekmek• 1 Adet haşlanmış havuç• 1 Adet haşlanmış yumurta• 1 Çorba kaşığı bezelye Köftenin üzerine sürmek için bir adet yumurtaPatates Püresi İçin Malzemeler:• 4 Adet orta boy patates• 1,5 Su bardağı sıcak süt• Yarım çay bardağı çiçek yağıKekikli Domates Sosu için Malzemeler:• 1 Adet domates• 1 Çorba kaşığı domates salçası• 2 Diş sarımsak• 2 Tatlı kaşığı kekik • Yeteri kadar su• Tuz • KarabiberYapılışı : Karıştırma kabının içine kıymayı alıyoruz. Yumurta, bayat ekmek, tuz karabiber, kimyon ilave edip yoğuruyoruz. Kıymamızı rulo haline getiriyoruz. Elimizi ıslatarak kıymamızın ortasını yavaş yavaş açıyoruz. İçerisine haşlanmış havucu ikiye veya dörde bölerek yerleştiriyoruz. Haşlanmış yumurtayı dörde veya altıya bölerek yerleştiriyoruz. Daha sonra bezelyeleri ilave ediyoruz. Kıymamızın iç harcını biraz bastırarak kapatıyoruz. İki ucun birbirine kaynamasını sağlıyoruz. Kıymamızın kapattığımız kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine alıyoruz. Elimizi ıslatarak köftemizi düzeltip, çırpılmış yumartayı sürüp 170 derecede 45-50 dakika pişiriyoruz.Patates Püresi Tarifi: Patatesleri doğruyoruz ve haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüp, tencereye alıyoruz. Patatesleri eziyoruz. Üzerine sıcak süt ilave ediyoruz. Yağ, tuz ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kaynatıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz.Sos Tarifi : Tavamızın içine yağımızı koyup sarımsağı ilave ediyoruz. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edip kavuruyoruz. Tuz, biber, su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz. Fırından çıkardığımız köftemizi halkalar halinde kesiyoruz. Patates püresi ve sosumuzu koyup servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder