
yaprak baklavalık yufka 1 kase fındık 150 gr. tereyeğı Şerbeti için: 5 su b. tozşeker 2,5 su b.su 1,5 su b.süt HAZIRLANIŞI: Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt üzerine 2.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağı süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın. Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin.Üzerine yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin. Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan parça yufkaları serpiştirin. Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin. Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder